Анонс подій
Подій не заплановано
Пошук
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Про заходи попередження розповсюдження вірусного гепатиту А
Про заходи попередження розповсюдження вірусного гепатиту А

Поділитися новиною:

Про заходи попередження розповсюдження вірусного гепатиту А

За інформацією Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області

В Харківській області з жовтня 2019 року зареєстровано 3 спалахи вірусного гепатиту А. Спалахи зареєстровані серед мешканців Дергачівського району, Краснокутського району та в м. Харкові. Під час спалахів всього захворіло 29 осіб, в т.ч. 19 дітей.

З метою встановлення причин та умов виникнення та розповсюдження вірусного гепатиту А Головним управлінням Держпродспоживслужби в Харківській області по кожному випадку проведено епідрозслідування.

За результатами епідрозслідування встановлено, що більшість хворих є контактними з раніше захворілими родичами. Основною причиною розповсюдження вірусного гепатиту А та виникнення спалахів є недотримання елементарних правил особистої гігієни членами родин, внаслідок чого реалізувався контактно-побутовий шлях передачі збудника, тобто через побутові речі, тощо.

Спалахи вірусного гепатиту А серед мешканців Дергачівського району та м. Харків ліквідовані, протиепідемічні заходи в закладах та серед мешканців Краснокутського району тривають.

Ситуація щодо стану захворюваності та організація протиепідемічних заходів знаходиться на контролі в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Харківський області.

З метою профілактики вірусного гепатиту А необхідно виконувати такі рекомендації:  суворо дотримуватись правил особистої гігієни: перед приготуванням їжі, її прийомом, після відвідування вбиральні обов’язково мити руки з милом проточною водою; не використовувати для пиття, приготування їжі та миття посуду воду з незнайомих джерел водопостачання; воду з децентралізованих джерел (колодязів, копанок тощо) перед вживанням слід кип’ятити не менше 10 хв.; не вживати продукти, придбані на стихійних ринках; ретельно мити перед вживанням сирі овочі та фрукти кип’яченою водою; розливне молоко треба обов’язково кип’ятити; дотримуватись технологічного (температурного) режиму приготування їжі.

 
Web-адреса: novovodolaga-rda.gov.ua/news/id/1772 | Переглядів: 48Дата публікації: 10:27 18.12.2019
Версія для слабо- зорих